Oct 31

Husk (2011)

Category: Movie Reviews |

Husk är tydligen en remake av en film från 1988 som heter Scarecrows. Har inte sett Scarecrows, så kan inte säga så mycket om det.

“A group of friends stranded near a desolate cornfield find shelter in an old farmhouse, though they soon discover the dwelling is the center of a supernatural ritual.”

Det börjar mer eller mindre som din genomsnittliga mid-western-USA-slasher á la Children of the Corn. Och inte helt otippat så börjar det med att våra ungdomar (som alltid) råkar ut för en olycka genom att köra på en kråka mitt ute i ödemarken vid ett stort majsfält.

Enter the standard skräck-tropes vad gäller övergivna hus ute på vishan, majsfält, fågelskrämmor och barn och du har en ganska schysst mix av traditionell skräckfilm. Men det lyfter tyvärr aldrig. Det är något som är speciellt med filmen, och det är svårt att sätta fingret på exakt vad. Det kan vara att karaktärerna inte precis beter sig så som man förväntar sig att de ska göra. Det kan också ha att göra med hela zombie-grejen. Att man sedan dumförklarar tittaren och måste överförklara en hel del av händelserna samt klistra på en övertydlig bakgrundshistoria känns lite väl lamt.

Men hey, vad gör det när du har ett gäng mordlystna fågelskrämmor att spana på.

Husk var ett schysst försök, men den hamnar inte i min hall of fame. Tyvärr.

Something to say? Press here |

No Comments so far. Be the first!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.