Jan 8

You’re Next (2011)

Category: Movie Reviews |

220px-YoureNext2011Film Okej. Gör mig en tjänst om du ser You’re Next. Stäng inte av efter de första minuterna, trots att du vill kräkas av det dåliga skådespelet, den taffliga dialogen och den totala avsaknaden av djup i karaktärerna. Du kommer undra varför du spenderar tid på det där. Du kommer hata allt, hata världen. Men, efter familjemiddagen när skiten brakar lös (faktiskt redan under familjemiddagen) så börjar det hända grejer. Filmen tar en våldsam vändning och blir bra.

Ja just det, vad den handlar om? Ett par ska fira sin 35:e bröllopsdag. Så de samlar sina barn med sina respektive i ett hus ute på landet för att ha det trevligt ihop. De blir brutalt attackerade av några snubbar i djurmasker som försöker döda dem, en efter en. Varför de bemödar sig att skriva “You’re Next” på väggen i blod efter ett par av offren förstår jag aldrig, men men. Filmen ska väl ha en titel, och den ska väl vara motiverad på något sätt.

Hur som helst, det visar sig att en av gästerna vid middagen är mer handlingskraftig än vad dessa bad boys hade förväntat sig. Så bered dig på en hel del jumpscares, men framför allt ett blodigt spektakel som håller hög adrenalin-nivå och kämpaglöd från slutet på middagen till slutet på filmen. Som såklart innehåller ett par obligatoriska post-år-2000-twists.

Den gick från ett bottennapp till en riktigt jävla bra slasher-rulle. Så jag får bocka och tacka.

Something to say? Press here |

No Comments so far. Be the first!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.