Nov 17

Kidou Senshi Gundam: Tekketsu no Orphans (2015-2017)

Category: Series Reviews |

Jag är svag för Gundam. Det är fantastiska modeller att bygga, och ända sedan jag fick min första Gundam (som egentligen bara var en plastbit – inget byggbart) när jag var alldeles för liten så har jag alltid varit fascinerad av dessa stora meccha-robotar. Designen på dem är för det mesta helt fantastisk.

Även om animen från tidigt 80-tal inte riktigt håller måttet idag, så kom det ett par bra Gundam-serier under 2000-talet. Gundam Seed och Gundam Seed Destiny bland annat.

Så det var kul när det äntligen kom lite nytt och fräscht. Mobile Suit Gundam – Iron-Blooded Orphan är ett mycket trevligt tillskott till universumet, där det är föräldralösa, lösdrivande barn som får spela huvudrollen i ett politiskt krig. Storyn är som vanligt lite svår att gräva sig in i, och egenskaperna hos organisationerna som slåss mot varandra växer så sakta fram. Från att gå från ganska svårförståeliga och helt ärligt ganska oengagerande första avsnitt, så fastnar karaktärerna till slut och så gör även engagemanget hos mig. När vi när avsnitt 40 (av 50) så är det på topp, och avslutas i ett slags anti-klimax – men resan dit har varit värd besväret. Det blir kanske lite väl melodramatiskt ibland, men vilken anime är inte så?

Mobile Suit Gundam: Iron-Blooded Orphans är lätt värt att se. Ge det en chans!

Something to say? Press here |

No Comments so far. Be the first!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.