Nov 3

Hotel (2004)

Category: Movie Reviews |

Så vacker. Cinematografin i Hotel är helt fantastisk. Allt är minutiöst planerat och filmat. Ljudbilden, färger, kompositioner, de långa, utdragna scenerna får mig hela tiden att tänka på David Lynch och den olustighet han lyckas skapa av det okända. Det är precis det som händer i Hotel av Jessica Hausner.

“When Irene gets a job as a hotel maid she soon finds out that the previous girl disappeared in mysterious circumstances.”

Man kan se Hotel på två sätt. Antingen gå på autopilot och låta dig förväntas bli matad av vad filmen ger dig, alltså skriven på näsan som i de flesta filmer idag. Då kommer du nog inte tycka om den. För det händer inte mycket i Hotel.

Men om du istället låter din fantasi flöda och börjar fundera lite kring vad som faktiskt händer, vad Irene ser, vad hon tänker, vad de övriga stödjande karaktärerna gör och ser – ja, då börjar det hända saker. Och det börjar bli riktigt läskigt.

Stämningen och atmosfären man lyckats fånga här är helt otrolig, och jag är imponerad över verket som helhet. En olustkänsla växer i mig ju längre jag tittar på den, och även om inga svar blir serverade så blir min fantasi matad – och lämnar mig med mardrömslika funderingar som är fantastiska att ha med sig.

Something to say? Press here |

No Comments so far. Be the first!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.