Nov 3

Grabbers (2012)

Category: Movie Reviews |

Grabbers. En irländsk skräckkomedi. Och vad kan man vänta sig av irländare? Jo, en jävla massa fylla. Och det är precis vad du får här. På en liten ö nånstans där runt Irland så landar något från rymden. Visar sig vara några gigantiska jävla facehuggers/bläckfiskliknande saker som är ute efter mänskligt blod (och vatten).

Invånarna kommer på ett sätt att skydda sig – genom att supa sig jävligt fulla. Varför är det ett skydd? Jo, för alkoholen i blodet förgiftar de här små bestarna och de vill inte ha “smittad mat”. Clever.

I vilken som helst vanlig skräckfilm som följer standardmallen så hade det här varit momentet som man kommit på mot slutet och använt som hemligt vapen mot ondskan. Men här är spriten näst intill huvudpersonen. Det är det som gör det så fantastiskt. Man vågar driva med både genren och irländares dryckesvanor (som säkert är mer än bara hörsägen. Jag lovar).

Grabbers fick mig att skratta. Och inte på det taffliga sättet som många parodier är gjorda på. Det var riktig komedi, och riktigt bra gjorda monster. Det “blodiga” var riktigt blodigt. Det roliga var riktigt roligt.

Grabbers är ett guldkorn som legat gömd och som inte många har sett. Missa den inte!

Something to say? Press here |

No Comments so far. Be the first!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.