Nov 3

Excision (2012)

Category: Movie Reviews |

“A disturbed and delusional high school student with aspirations of a career in medicine goes to extremes to earn the approval of her controlling mother.”

Excision öppnar imponerande med en surrealistisk, blodig sekvens. Sedan börjar det “normala” livet och vi får följa en tonåringstjej med… ja, vad ska vi säga, lite antisocialt beteende. Det kulminerar mot slutet när hon ska rädda sin syrra, och hitta något sätt att “överleva” sin mamma.

Jag vet inte vad jag tycker om det hela när eftertexterna rullar. Dels uppskattar jag Richard Bates Jr.’s försök att göra något annorlunda. Jag uppskattar att han vågar ta ut svängarna, ta upp tabubelagda ämnen, och svänga handlingen mot något som inte är så förutsägbart.

Å andra sidan luktar det lite för mycket sensationssökande. Det är kul att se Ray Wise (hej Leland Palmer!) och Traci Lords, men det räcker inte för att dra över mig till den helt positiva sidan. Lite för osammanhängande fast med stundvis fantastiskt foto blir på det hela inte ett jättebra resultat. Det är inget fel att vara osammanhängande, men det väcks varken några starka känslor eller funderingar kring syfte hos mig, så det blir mer eller mindre bara “konstig för att vara konstig”.

 

Something to say? Press here |

No Comments so far. Be the first!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.