Nov 3

Blade Runner 2049 (2017)

Category: Movie Reviews |

Såhär är det. Blade Runner är kickass. Jag och Rickard passade på att se Blade Runner 2049 på bio. Den var värd att se på bio. Ljudet var magnifikt. Det visuella var från en annan värld. Jag kom tillbaka till cyberpunken med besked. Det var en fantastisk upplevelse.

Men. Är det verkligen en bra film? Jag vet inte vad jag tycker.  Jag var oerhört lättköpt av den stora skärmen och det fantastiska ljudet. Ryan Gosling verkar alla hysa något form av agg mot, men det förstår jag inte. Jag tyckte han gjorde ett bra jobb i sin roll här. Harrison Ford var mer onödig. Kanske hela filmen är onödig egentligen. Men, hur sjukt coolt är det inte att ha Rachel återskapad till näst intill en exakt kopia, såhär 35 år senare? Det var sjukt imponerande.

Jared Leto spelade en spännande karaktär som gärna hade fått tagit lite mer plats. Men då skulle något annat behövt ryka, för filmen är redan som den är idag för lång (närmare 3 timmar). Det finns väldigt många långa passager som med fördel hade kunnat klippts ner. De tillförde inte så mycket stämning som andra regissörer brukar kunna åstadkomma med utdragna scener.

Av skådespelarensemblen så blev jag överraskat besviken av Robin Wright. Hon är helt makalös i House of Cards, och gör sig fantastiskt bra där. Men i den här rollen, speciellt i de scener då hon är lite uppjagad, så känns utförandet helt off. Det förstör illusionen. Vet inte om det är skådespeleriet i sig eller regisserandet, men något är det som skapar en dissonans som skaver.

Hur som helst så var Blade Runner 2049 definitivt värd att se på bio. Och jag är svag för cyberpunk. Så den får ett högt betyg. Men den kan tyvärr inte mäta sig med originalet.

Something to say? Press here |

No Comments so far. Be the first!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.