Apr 18

U.F.O. Abduction (1989)

Category: Movie Reviews |

MV5BNzEzNzBhMzctODFhNy00Nzg4LTgzYjItYzQ2ZTRiYTMzMzg5XkEyXkFqcGdeQXVyMTIxMDUyOTI@._V1_ U.F.O Abduction är en film med sin egen legend. Det är en lågbudgetrulle där man med en VHS-kamera har spelat in en liten flickas födelsedag med den närmsta familjen. Det visar sig dock att utomjordingar är i närheten, och med det följer paniken inom familjen och en rädsla för att föras bort av dem. Läser man på om filmen så ser man att det finns mycket skrock här, som att det skulle vara en riktig händelse och att mycket material har klippts bort “för att aldrig nå allmänheten”.

Sådant sätter en liten extra krydda på allt. Och när man ser skådespelarna föra dialog med varandra är det som det naturligaste i hela världen. Det känns verkligen som en äkta heminspelad video. Däremot bryts illusionen helt när man ser “utomjordingarna” som helt uppenbart är barnskådespelare i billiga plastdräkter, dräkter som inte ens skulle få säljas på Buttericks.

I slutänden blir det lite väl mycket skrikande och gapande och lite för lite utomjordisk action, men sättet som de lyckats fånga händelserna på här känns trovärdiga i stort, vilket är en stor anledning till mitt ändå positiva omdöme. Skrämmande är nog inte ett adjektiv som passar in här dock.

Se den gärna, men ta den för vad den är.

Something to say? Press here |

No Comments so far. Be the first!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.