Apr 15

Trilogy of Terror (1975)

Category: Movie Reviews |

MV5BZjc0YzJjNmQtYzJmNy00YjU0LWFkNmUtMTVlNTU4ZTdiYTVkXkEyXkFqcGdeQXVyMTQxNzMzNDI@._V1_ Här får vi se tre stycken något bisarra skräckhistorier berättas (skrivna av Richard Matheson), där Karen Black spelar huvudrollerna i alla segmenten (som är frikopplade från varandra).

Det är Karen Black som också står för den stora behållningen. Hon gör en väldigt bra insats för att vara den här typen av film och som dessutom gjordes i mitte på 70-talet. Jag gillar att Trilogy of Terror innehåller flera (små) berättelser. Det är nästan som att se ännu en Creepshow-film. Undrar om jag faktiskt inte tycker att vissa segment här är bättre än ett par från Creepshow.

Trilogy of Terror är inte skrämmande, det är inget som ger dig mardrömmar (well, möjligtvis det sista segmentet – men den har en ganska stor skvätt av svart humor inbakat i sig) – men det är bra underhållning.

Dan Curtis tog det här till skärmen på ett bra sätt, och Matheson’s författarskap är kanske inte riktigt King-klass, men det håller en hög nivå.

Rekommenderas.

Something to say? Press here |

No Comments so far. Be the first!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.