Apr 10

The Tapes (2011)

Category: Movie Reviews |

MV5BMTM0OTg5NzU3OV5BMl5BanBnXkFtZTcwNjc4OTM0Nw@@._V1_SY1000_CR0,0,698,1000_AL_ Oh my god. Det börjar ganska lovande som en brittisk skräck-mockumentary där ett par ungdomar inte vet sitt eget bästa, ger sig ut på en liten tur i en liten stad (tydligen systerstad till Mölndal?) och tar med sig lite filmkameror och grejer “för att bli kända, göra pengar etc”. Jag förstår inte resonemanget riktigt, men sen å andra sidan är det klippt jävla omöjligt att förstå den cockney de talar utan att ha någon text.

Jag hade ingen text.

Men. Hursomhelst, snart nog får de nys om ett beryktat swinger-ställe, som visar sig vara hemvist för en satanistisk sekt istället. Vilken överraskning. Sedan blir det massa skrik och tjafs och till slut så dör alla, off camera såklart. (Du kan vara glad för den här spoilern).

De taffliga förtexterna där titeln introduceras eller det konstaterande att “polisen inte har några spår efter gärningsmännen” är så mycket bullshit att jag har svårt att tro det, trots att jag vet att det är en film och den har en väldigt liten budget. De har ju för fan gärningsmännen (kvinnorna?) på film, med ansikten och allt. Och i den lilla byn de vistades i så kan det inte vara svårt att identifiera dem.

Hur som helst, The Tapes lovar stort men håller tunt. Den där clownmasken och övriga djurmasker som användes hårt i marknadsföringen av filmen tillför ingenting till filmen, och man lämnas med ett mörkt, skakigt och oförståeligt “äventyr” där man skulle ha behövt en tolk till hjälp för att förstå vad som sägs.

The Tapes var inget vidare.

Something to say? Press here |

No Comments so far. Be the first!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.