Apr 29

The Cloth (2013)

MV5BODQwMzEyOTE0M15BMl5BanBnXkFtZTcwNjM5MTYzNw@@._V1_ Ouf, jag vet inte ens var jag ska börja. Det finns så mycket illa att prata om den här filmen att det skulle kunna fylla upp en hel roman.

Jag vet inte vad regissören Justin Price försökte åstadkomma här riktigt. Hela filmen känns som ett försök till grindhouse, och att ha med Eric Roberts och Danny Trejo (i små roller, men ändå) spär på hela grindhouse-grejen.

Men medan Robert Rodriguez och Tarantino kan hantera det och göra mästerverk, så har inte Price förmågan eller möjligtvis budgeten att åstadkomma något i samma klass.

Jag gillar idén med filmen. En ond kraft från helvetet härjar på jorden, och då måste kyrkans S.W.A.T-team komma in och göra processen kort med den här pajasen. Massa “heliga vapen” och ett försök till religiös action medelst heligt vatten, krucifix m.m. i kombo med granater, automatvapen etc. Idén är med andra ord kickass (och väldigt likt Priest?), men det gör sig helt enkelt inte i utförandet här. Specialeffekterna lämnar mycket att önska, och likaså skådespelarinsatser och dialog. Det är en enda stor face palm där ambitionen och idén visserligen är okej, men när slutresultatet blir såhär… ja, då är det bättre att helt enkelt se något annat.

Undvik The Cloth. Inte ens Danny Trejo kunde göra den värd att se.

MV5BMTg5NjIzMjU4N15BMl5BanBnXkFtZTcwNzM4MTY2OQ@@._V1_SX1777_CR0,0,1777,750_AL_

MV5BMTcwODYxMjA2M15BMl5BanBnXkFtZTcwMDE5MTY2OQ@@._V1_SX1777_CR0,0,1777,747_AL_

Something to say? Press here |

No Comments so far. Be the first!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.