Apr 22

Mosquito (1995)

Category: Movie Reviews |

MV5BMTIyNjgxNjYxNV5BMl5BanBnXkFtZTcwNzEyNDEyMQ@@._V1_UY268_CR6,0,182,268_AL_Mosquito. Wow. Alltså Attack of the Killer Tomatoes är hundra gånger bättre än den här skiten. Synopsis: Ett rymdskepp kraschar på jorden, i ett träsk. Där finns myggor. Myggor suger blod (eller nåt) från döda utomjordingar. Myggorna blir superstora och terroriserar lokalbefolkningen (som mest är ett läger och lite skogsvakter).

Det enda som var någorlunda roligt var väl att Gunnar Hansen har en roll här (Leatherface i Texas Chainsaw Massacre, originalet). Och mot slutet hittar han en motorsåg och säger “I feel one of these can come in handy. And I haven’t used one in 20 years. Feels good”. Homage. Roligt.

Tittar vi till filmen i övrigt så är effekterna hemska, förutom dödsscenerna och när myggorna faktiskt fightas med människorna. Dockorna som använts är hyfsat bra gjorda. Men när de ska flyga… ja, det lämnar mycket att önska. Skådespelarinsatsen (om man nu kan kalla den det) är bland det värsta jag har sett, och man får nästan ont i magen när man hör dem prata. Man önskar att de här ultramyggorna skulle göra processen kort med både protagonister, antagonister och alla andra sorts -nister.

Undvik den här kalkonen. Myggor är jobbiga som de är när de kommer naturligt. Ett par stora bjässar som önskar livet ur folk som inte vet hur man lever sig in i en karaktär tillför inte så mycket.

Something to say? Press here |

No Comments so far. Be the first!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.