Apr 28

Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)

Category: Movie Reviews |

MV5BMTg2MzI1MTg3OF5BMl5BanBnXkFtZTgwNTU3NDA2MTI@._V1_SY1000_CR0,0,674,1000_AL_ Let’s cut to the chase. Jag debatterade länge med mig själv om jag skulle ge den här filmen 8 eller 9 poäng av 10. Men i slutändan blev det till och med full pott, 10/10. Guardians of the Galaxy Vol. 2 gör allting rätt. Det var länge sedan jag skrattade så mycket och så hjärtligt och innerligt (Deadpool), och medan jag tyckte att den första filmen var en helvetes bra film, så överträffar den här uppföljaren den första med råge.

Storyn kan du läsa om på IMDB eller någon annanstans, låt mig få hålla mig till det väsentliga. Karaktärerna. Det är en sådan bombastisk blandning av personligheter att varje situation blir mer eller mindre komisk, men har även ett allvar i sig som anspelar på andra känsloregister som sorg och rädsla, utan att det blir ostigt eller förutsägbart. Actionscenerna är fenomenalt bra gjorda, och filmen tappar aldrig den där fantastiska glimten i ögat. Självdistans är bara förnamnet (och de lyckas utan att göra det tjatigt heller). Favoriten är nog den mest osmidiga personen i hela universum – Drax. Interaktion mellan honom och någon av de andra i gänget slutar nästan alltid i gapskratt. Chris Pratt är också helt fantastisk som Star-Lord, och den sarkastiska (och stundtals allvarliga) attityden känns klockren.

Filmen är hela 2 timmar och 18 minuter lång, men för mig skulle den gärna kunna få ha pågått länge till. DET är ett bra betyg, för jag brukar gnälla när filmer närmar sig endast 2 timmar. Missa för Guds skull inte end-credits-scenerna. Det är hela 5 stycken som hjälper till att bygga upp förväntningar på kommande Marvel-filmer i en nära framtid. Det visuella är helt fenomenalt, och rättfärdigar verkligen ett besök på bio. Det går heller inte att bortse från ett grymt soundtrack och (för en gångs skull) vettiga 3D-effekter som faktiskt förhöjer filmupplevelsen.

Missa för i helvete inte det här. Det är en bland de bästa filmupplevelserna någonsin. Tack James Gunn & crew. Tack för en fantastisk film.

I am Groot.

MV5BZDQwNDdlMjktNTY0Mi00YWRlLTkzYWQtOTdmYTRlMjE4NGI5L2ltYWdlXkEyXkFqcGdeQXVyNjczOTE0MzM@._V1_

MV5BYmE2YmU3ZGYtZWZhZC00NzZiLWI5OTktMTA1ZmI3YzgwNzY5L2ltYWdlXkEyXkFqcGdeQXVyNjUwNzk3NDc@._V1_

MV5BODg4OTJhNTEtNGY0Ni00Mjg1LThlZmMtZjg5OGUxMWEzNzg0XkEyXkFqcGdeQXVyNDYzODU1ODM@._V1_

Something to say? Press here |

No Comments so far. Be the first!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.