Apr 29

Crawlspace (2012)

Category: Movie Reviews |

MV5BNzg5MzU2Njg2MF5BMl5BanBnXkFtZTcwMDYzMTE1OA@@._V1_SY1000_CR0,0,793,1000_AL_ Crawlspace börjar ganska abrupt utan att man får någon “mjukstart” in i filmen. Det är bra. För då tvingas man vara uppmärksam för att förstå vad som händer.

Snart nog ser vi elitsoldater som verkar skickas in i en underjordsfastighet i Australien, där något hemligt militärt projekt har varit igång och… ptja, som vanligt gått åt skogen. Snart nog träffar de på en kvinna som gruppledaren tycker verkar bekant… Det kommer dock visa sig att många faror väntas där nere, och går det verkligen att lita på den här kvinnan?

Det blir ett par scener som är lite för mycket over-the-top med panik och vredesutbrott (som de givetvis formulerar i dialog/monolog precis på samma sätt som alla andra miljoner filmer har gjort dessförinnan. Det blir tröttsamt).

Crawlspace är ingen imponerande film, men den försöker och den lyckas till viss del. Men det går inte att komma ifrån att hela upplevelsen känns som något som lika gärna kunde ha visats på The Sci-Fi channel. Och alla vet vi hur kvaliteten på filmerna och serierna på den kanalen är. Till och med filmens tre olika taglines är tröttsamt karbonpapperkopierade från en annan känd film på ungefär samma tema:

  • In this space everyone can hear you scream
  • On the 8th day man remade Eve
  • In the darkness, a new alien has evolved

Det blir ingen rekommendation från mig, men jag har sett sämre filmer…

MV5BMTc4ODkzOTQzN15BMl5BanBnXkFtZTcwMzEzMTE1OA@@._V1_

Something to say? Press here |

No Comments so far. Be the first!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.