Aug 9

Stranger Things – Season 01 (2016)

Category: Series Reviews |

strangerthingsposter Stranger Things är vad jag har saknat. En Stephen King-doftande serie som är nyproducerad men andas 80-tal ut i fingerspetsarna.

Serien utspelar sig i en liten stad där alla känner alla. En incident där en pojke försvinner inträffar, och snart är rabaldret igång i jakten på honom. Regeringsmakter som håller på med experiment som går fel, ungdomar som sammansvärjer sig för att hitta sin försvunna kompis, övernaturliga krafter i en liten flicka som rymt från regeringens forskningslabb, en suput till sheriff som verkar ha mer mod och hjärta än vad som först syns, en mamma (Winona Ryder) som blir mer och mer desperat, tonårsromanser som går både rätt och fel – serien har allt, i alla fall denna första säsong. Och som vanligt är det inte det lättaste att hitta en serie som både jag och Carina tycker om. Stranger Things fyllde det tomrummet perfekt.

Tyvärr ganska kort (8 avsnitt á ~1h styck), men med barnskådespelare som presterar över förväntan och ett soundtrack samt estetik som når ända in i själen på mig, och kittlar retrotarmen i mig ordentligt.

Stranger Things är det bästa som hänt serievärlden på länge. Så missa den inte.

Something to say? Press here |

No Comments so far. Be the first!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.