Mar 13

Deadpool (2016)

Category: Movie Reviews |

v1 Hands down den bästa filmen på evigheter. 10 av 10 i min bok.

Om du inte känner till Deadpool sedan tidigare, så kommer du stifta bekantskap med Marvels bästa karaktär. Kan bara tävla mot Lobo egentligen, från DC Comics.

Deadpool, eller Wade Wilson, lider av dödlig cancer och utsätts för ett experiment som dels ska bota hans cancer, dels ge honom superkrafter.

Det händer, men han blir samtidigt vanställd och utsätts för en sjukt massa tortyr. Och dessutom gör det så att han “förlorar” sin tjej. Snacka om att Mr Pool vill utkräva hämnd.

Styrkan i Deadpool finns i dess mörka, sjuka humor, meta-humorn där den fjärde väggen bryts om och om igen, övervåldet, Deadpools rappa käft, kaxiga attityd och actionscener som får alla andra filmer på skam. Självdistansen, från introt- till eftertexterna och allt däremellan får mig att le och skratta. Och njuta, av denna hämndfyllda resa. Ryan Reynolds gör en fantastisk insats och passar som handen i handsken i rollen.

Hands down den bästa filmen på länge. Ett mästvererk. Till och med Carina skrattade och hade roligt åt den på bion. En film som kan tilltala både mig och henne – ja, det är gott betyg.

deadpool-dmc_2670_v068_matte.1045_rgb_wide-1a6509acc4d6759a0ae466905cc75396e151b233-s900-c85

Something to say? Press here |

No Comments so far. Be the first!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.