Jan 29

Zatoichi sakate giri (1965)

MV5BMjc1ODM4NDYwNV5BMl5BanBnXkFtZTgwNjAyODIyMTE@._V1_SY317_CR6,0,214,317_AL_ Elfte (!) filmen där vi får följa den blinda massören/svärdmästaren Zatoichi. Tyvärr blir filmerna inte alltid bättre med tiden. Inte alltid sämre heller, ska väl erkännas.

I denna elfte del – som också kallas Zatoichi and the Doomed Man, så startar vi med Z i fängelse (för att ha spelat olagligt, om jag minns rätt). Väl i fängelset så träffar han på en annan man som säger att han är oskyldigt dömd, och ska avrättas inom kort. Den här mannen ber Zatoichi att leta upp hans familj och hans vänner, som i sådana fall ska kunna gå i god för honom – och förhoppningsvis får han då behålla huvudet fastsatt på sin kropp.

Zatoichi vill först inte göra detta, men när han utmed vägen träffar på en pajas som inte är den ärligaste av människorna, så tar ödet honom i den riktning som det nog var menat.

Filmen har de traditionella Ichi-ingredienserna, och det finns tyvärr inte så mycket mer att säga. Man känner igen mönstret. Det som ska sägas till filmens fördel är väl slutscenerna där det blir ganska spektakulära svärdslagsmål. För att vara en film från 1965, alltså. Men har du kommit ända till film nummer 10, så varför inte fortsätta med film nummer 11… det är väl bara ytterligare 7 filmer mer sen.

Film_Zatoichi11_original

zatoichi-11-zatoichi-and-the-doomed-man

Something to say? Press here |

No Comments so far. Be the first!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.