Jan 7

Brave (2012)

Category: Uncategorized |

MV5BMzgwODk3ODA1NF5BMl5BanBnXkFtZTcwNjU3NjQ0Nw@@._V1_SY317_CR0,0,214,317_AL_ Med Kelly McDonald som röstskådis (som mer är känd som Margaret från Boardwalk Empire) så får vi här i denna Pixar/Disney-produktion träffa den skotska prinsessan Merida, som är duktig på pilbåge och vill leva sitt eget liv, medan mamma drottningen vill gifta bort henne och föra vidare traditionen. Superkrock deluxe med andra ord. I sin desperation över sitt öde så träffar Merida en häxa som förbereder en trollformel som hon lovar ska ändra på drottningen.

Och det gör trollformeln verkligen. Mamman blir förvandlad till en björn. En björn, som pappa kungen har som sin ärkefiende. Roligheterna och tragedierna följer på detta. Det blir lite putslustigt när drottningen som numera är björn fortfarande försöker behålla sin goda uppfostran med avseende på bordsskick, kroppsspråk etc etc. Människofiera djur är ju alltid roligt på något sätt.

Det är väl ungefär där som det roliga tar slut också. Med en story som är väldigt förutsägbar och en uppenbar sensmoral (lyssna på din dotter, lyssna på din mamma), så blir det ett par skratt men inte så mycket mer. En med andra ord ganska stabil trea. Brave har svårt att mäta sig med mästerverk som Ice Age, Hitta Nemo, Shrek eller andra tidigare Pixar-produktioner av toppklass. Snyggt animerat, men nothing special.

brave06

brave-merida-fergus-lords

maxresdefault

BRAVE

Something to say? Press here |

No Comments so far. Be the first!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.