Jul 8

Johnny English (2003)

images Rowan Atkinson spelar i denna brittiska komedi den ganska misslyckade agenten Johnny English. Är det något som Atkinson är mästare på så är det timing när det gäller sin komik. Han passar ypperligt som protagonisten som ska vara awkward, göra misstag efter misstag och ärligt talat vara ganska korkad. Efter succén som Mr Bean så ser man även här att han kan fortfarande sin skit.

Det är få skådisar som genom sina ansiktsuttryck och timing av det han säger kan åstadkomma lika många leenden med ett så platt material bakom sig. Det är inte bara en gång som jag skrattar till – det är många gånger. Och det är helt och hållet Atkinsons förtjänst. För filmen i sig är faktiskt helt urusel. Det är en kass pastisch på James Bond, där alla brittiska MI7-agenter har dödats och English är den enda som finns kvar – som kan rädda landet från despoten Pascal Sauvage (John Malkovich). Självklart har vi en stark kvinna också med i bilden, som mest finns där för att lyfta fram egenskaperna hos English – Lorna Campbell, spelad av Natalie Imbruglia. Inte minns jag att hon var så snygg?

Hur som helst, som komedi tycker jag Johnny English fungerar oerhört bra, trots överflödet av omöjligt jobbiga situationer. Till skillnad från Meet the Parents så skruvar man inte på sig här – man skrattar. Och det är ett gott betyg.

Johnny-English-Wallpaper10

3ab86d5447a943edac1f836d8e0e0c71

images (1)

Something to say? Press here |

No Comments so far. Be the first!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.