Jul 30

Guardians of the Galaxy (2014)

Category: Movie Reviews | Listening to: Cybernators - Not Responsible

MV5BMTAwMjU5OTgxNjZeQTJeQWpwZ15BbWU4MDUxNDYxODEx._V1_SX214_AL_ Guardians of the Galaxy har en självdistans som jag uppskattar otroligt mycket. Här får vi följa Marvel-berättelsen om Peter Quill som kidnappas från jorden år 1980-ish, och därefter är på äventyr runt om i rymden. Just detta äventyr där vi möter honom i vuxen ålder ska visst råka bli något extra, där ett pris sätts på hans huvud och han (samt föremålet han hittar) är bland det mest eftersträvansvärda i hela universum.

På vägen stöter han på sjukt grymma karaktärer som Gamora, Drax, Groot, Rocket (min favorit), och Ronan, Yondu, Korath, med flera. Skådisarna som gör dessa karaktärer (antingen live action eller som röst) är bland annat Zoe Saldana, Vin Diesel (som nog aldrig har varit så få-ordig i någon tidigare film. Han har i princip en replik. Som återupprepas. Hela tiden. Det är sjukt roligt), Bradley Cooper, Michael Rooker, John C. Reilly, Benicio Del Toro, Sean Gunn med flera.

Precis som de flesta övriga Marvelfilmer så är denna otroligt välgjord, och även om många som läst serietidningen kanske har vissa invändningar (jag har inte läst den), så tycker jag ändå att det var riktig härlig underhållning som bjuds. Den är mestadels rolig, bjuder på mycket sarkasm och attityd, och slutar aldrig vara lekfull. Givetvis en cameo av Stan Lee som alltid.

Jag hade väldigt låga förväntningar på filmen, och de låga förväntningarna överträffades med hästlängder. Absolut inte den bästa Marvel-filmen jag sett, men helt säkert den skönaste blandningen av originella karaktärer. Kan det vara så att man helt enkelt har tröttnat lite på Spindelmannen, Hulken, Iron Man och kompisar och anser att Rocket, Quill, Drax och alla andra är en frisk fläkt? Jag vet inte, men jag gillade det.

Rekommenderas.

guardians-of-the-galaxy-star-lord-drax

maxresdefault

guardians-of-the-galaxy-thanos

GuardiansOfTheGalaxy2

Something to say? Press here |

No Comments so far. Be the first!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.