Apr 25

The Outer Limits – S01E14 – The Zanti Misfits (1963)

Vi är inte ensamma i universum. Det finns en annan planet – Zanti – som vi har fått kontakt med. De vet dock inte vad de ska göra med sina “misfits”, de som är dömda för brott. De är tydligen inkapabla att avrätta sina egna (varför de ens måste avrätta dem och inte bara spärra in dem jävligt länge förklaras dock aldrig).

Därför skickas de i exil till jorden, som övervakar dem såklart. Och inte var som helst på jorden, såklart är det i USA – Kalifornien. Där har vi ett gäng militärer som väntar på att ett “fångskepp” ska landa.

De får veta att Zanti-folket värdesätter sitt privatliv och ombeds lämna skeppet i fred, annars väntar “total förstörelse”. Självklart är det några pajasar (ett ungt par) på rymmen i en bil, bryter sig in i området som inte kan sägas vara speciellt tungt bevakat och utsätter då givetvis hela operationen för fara.

Av alla avsnitt jag hittills har sett av The Outer Limits är det här det som är minst vettigt. Låt mig få lista ett par saker som stör mig:

  • Zanti-befolkningen är inget annat än förväxta myror. Det hade varit enkelt att bara stampa ihjäl asen.
  • Varför låter sig jorden / USA sig skrämmas så mycket av denna okända varelse? Det skulle ju aldrig ske, speciellt inte av USA som är expert på att starta krig.
  • I slutändan visar det sig att Zanti-folket ville att vi människor skulle mörda dessa “misfits”. Varför sa de inte det från början så hade jobbet varit överstökat på en gång? Det känns så jävla korkat.
  • Alla människor verkar helt handlingsförlamade så fort de får se dessa förväxta myror med människoansikten. Hur svårt kan det vara att ta kål på dem egentligen? Det visar sig ju ganska snart att de inte är motståndskraftiga mot till exempel en fet jävla sten som krossar dem.
  • … och än har jag inte ens nämnt generalens nervösa beteende och allt för akademiska kommunikation med utomjordingarna.
Nä, monsterkreationerna var ganska balla i avsnittet (de stora myrorna med människoansikten), men lämnar så många logiska luckor att man nästan mår illa.

zanti2
De här pajasarna kommer och förstör allting.

5566334997_cbaec9908b
En Zanti Misfit. Vilken jävla nolla.

screen-capture-7
Seriöst, hur svårt ska det vara att ta kål på dem? Mosa dem med batongen bara!

Something to say? Press here |

No Comments so far. Be the first!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.