Feb 17

Slaughter (2009)

Category: Uncategorized |

MV5BMjU2MzQyMzM1M15BMl5BanBnXkFtZTcwNjQ3ODk5NA@@._V1_SY317_CR6,0,214,317_AL_ Slaughter sägs vara baserad på verkliga händelser. Jag vet inte om det är så att de syftar på Bloody Benders. Hur som helst så är det en ganska effektiv setting som för tankarna till Deliverance.

Berättelsen cirkulerar kring Faith, som är en ung kvinna som flyr undan sin misshandlande pojkvän. Hon slår sig ned i Atlanta för att starta om sitt liv. Medan hon gör det så möter hon Lola, en vänlig och öppensinnad kvinna som bor på en bondgård i närheten tillsammans med sin familj – hennes inte-så-närvarande fader samt hennes två bröder (en yngre och en äldre). Faith flyttar ihop med Lola, och får hjälpa till på gården.

Varje natt så går tjejerna ut och festa i staden, och Lola tar med sig en ny man hem varje gång. Men när männen börjar försvinna, så anar Faith ugglor i mossen och att Faith’s familj har något fuffens för sig. Kan slakthuset som finns på bondgården ha något att göra med dessa försvinnanden?

Slaughter bjuder på en hel del adrenalinpumpande stillsamma scener, där man sitter på helspänn. Tyvärr som vanligt så blir det en hel del jumpscares. Jag hatar det. Jag vill istället ha en intensiva psykologiska skräcken, men den får man aldrig riktigt. Det hela slutar med att det visst är en spännande, välgjord och välspelad film – men den följer till så stor utsträckning en färdigutlagd mall som man mer eller mindre har blivit trött på.

Även här, som så ofta i After Dark Horror Fest-filmerna så bjuds man på diverse små överraskningar framåt slutet, och jag måste medge att Slaughter goes out with a bang, och gör det också väldigt bra. Ja, förutom i de näst sista scenerna nära slutet, där man gärna vill strypa vår protagonist för att hon är så korkad och saknar allt vad kallas överlevnadsinstinkt.

2009_slaughter_001

201106080913_slaughter-3

Something to say? Press here |

No Comments so far. Be the first!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.