Feb 17

Perkins’ 14 (2009)

Category: Uncategorized |

MV5BMTM0Mzg3NTg4Nl5BMl5BanBnXkFtZTcwNjMxNjQyMw@@._V1_SX214_AL_ Perkins’ 14 är en del av After Dark Horror Fest som gick av stapeln 2009. Det är en zombieskräckis som åtminstone är någorlunda nyskapande i sitt visande av gore, men i övrigt lämnar ganska mycket att önska. Vi får följa polisen (sheriffen) Dwayne Hopper, som har förlorat ett av sina 4 barn – Kyle. Han blev visst kidnappad för typ 10 år sedan eller något sånt. Dwayne är som besatt av att hitta honom. Hur svårt kan det vara i det lilla, sömniga samhället som är Stone Cove (som ligger typ i Maine eller så).

Det är inte bara Dwayne’s unge som har försvunnit. Det är fler barn. Hur som helst, när nu farmakologen Ronald Perkins arresteras för någon helst vanlig förseelse, så börjar Dwayne misstänka att det är han som ligger bakom kidnappningarna. Mycket riktigt så stämmer det väl, och det visar sig bara vara början på ett totalt kaosartat förlopp där Perkins har… gjort något med barnen som kommer få konsekvenser för de vuxna i den “vanliga” världen.

Idén är intressant, det ger lite ny tappning till det uttjatade zombie-begreppet. Det är också överlag ganska välgjort när det kommer till effekter osv. Filmen förlitar sig lite väl mycket på jump scares, men levererat ändå från början till slut – först ett mysterium som ska lösas, sen en massaker och adrenalinfylld flykt. Jag gillar det. Man avslutar dessutom väldigt starkt.

Trots det så känns hela zombiegrejen tråkig. Jag kan inte riktigt släppa det. Perkins’ 14 gör det hela bra, men jag önskar bara att de hade valt en annan… vad ska man skriva… plattform, kanske, att ta avstamp från.

Hur som så är det en sevärd film, men den hamnar inte på min topplista.

perkins14

Perkins_14_6

perkins14-moviepicture

Something to say? Press here |

No Comments so far. Be the first!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.